En Popüler 10 Joomla Eklentisi

Her yıl düzenli olarak hazırladığım "En Popüler 10 Joomla Eklentisi" başlığı altında sizlere en popüler Joomla eklentileri hakkında bilgi vereceğim. Geçen yıla göre ilk onda çok büyük değişiklikler olmadı. Ancak Joomla 1,6, 1,7 ve 2,5 çıkalı eklentileri yenilenen yeni versiyona uygun hale getirilenler daha çok indirilmiş görünüyor. Sözü çok fazla uzatmadan başlayalım...




1. JCE - Joomla Content Editor
Joomla için üretilen editör bileşenleri arasında en popüleri bu bileşendir. Özellikleri açısından kullanıcılarına büyük koalylık sağlayan bu bileşen Joomla popüler eklentiler sıralamasında şu an birinci sırada yer almaktadır. Bu da bileşenin işlevselliğinin bir göstergesiniz. Özellikle sit içi bağlantı, video, flash vb. eklemeler konusunda fonksiyonel olan bu bileşen joomla kullanıcılarından 5 üserinden 4,59 puan almıştır.
Joomla 1.5, 1.6, 1,7 ve 2.5 versiyonalrı için ayrı ayrı dosyalarını bulacağınız bu bileşen Joomlanın klasik editöründen sıkılanlar için iyi bir alternatiftir.

JCE - Joomla Content Editor - İndir


2. Kunena - Joomla Forum Bileşeni
Geçen yıl en popüler eklentiler arasında 10. sırada olan Kunena bu yıl büyük bir sıçrama yaparak 2. sırayı almış durumda. Joomla ile oluşturduğunuz sitenizde Forum açamak istiyorsanız ve bu forum Joomla ile tam uyumlu olsun istiyorsanız bu bileşenini kullanabilirsiniz. Bileşenin Türkçe dil desteği de bulunmaktadır.

Kunena - Joomla Forum Bileşeni - İndir


3. Community Builder
2010'da 1., 2011'de 2. sırada olan Community Builder bileşeni bu yıl üçüncü sıraya düşmüş durumda.
Ancak benzerleri arasında şu an hala birinci sıradadır. Eğer Joomla sitenizi Facebook tarzı bir sisteme dönüştürmek, üyeleriniz arası sosyal paylaşım platformu oluşturmak ve üyelerinizin profillerini çok zengin bir şekilde sergilemek ve üyeleriniz arası yorum, mesaj vb. işlevleri uygulamak istiyorsanız bu bileşen tam size göre. Diğer bir çok bileşenle bağlantısının da kurulabildiği bu bileşen neredeyse tek başına bir site gibi. Eğer sosyal bir site kurmak istiyorsanız ve şu an bu yazıyı okuyorsanız doğru adrestesiniz demektir. Bileşeni kurmadan önce sunucunuzun PHP 5 desteği sağlayıp sağlamadığını sormanızda fayda var. Ayrıca dosyayı indirmek için siteye üye olmanız gerekmektedir. Joomla'nın tüm versiyonlarında gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

Community Builder - İndir


4. Jumi
Bir Joomla sitesine sahipseniz ve biraz da php, html, javascript kod bilginiz varsa ya da herhangi bir kodu kullanmak zorunda kalırsanız Jumi bileşeni sayesinde bu ihtiyacınızı giderebilirsiniz. Kategori, bölüm açıklamalarında, modül ve yazılarınızda istediğiniz kodu kullanabilirsiniz.

Jumi - İndir


5. AllVideos - Joomla video eklentisi
Geçen yıl 7. sırada olan eklenti bu yıl 5. sıraya çıkmış durumda. Sitenizde video yayınlamak istiyrosanız ve iyi bir eklentiye ihtiyaç duyuyorsanız başka bir eklenti aramanıza gerek yok. Şu ana kadar Joomla için üretilen video ekletilerinin içinde ilk sırayı alan AllVideos eklentisi (Plugin) 20'den fazla video paylaşım sitesini desteklemektedir. Videolarınızı ister kendi sitelerinizde isterse video paylaşım sitelerine bağlantı sağlayarak yayınlayabilirsiniz. Videolarınızı ister içeriklerinizde isterse modüllerinizde yayınlayabilirsiniz. Neredeyse tüm video uzantılarını desteklediği için burada her birini tek tek saymama gerek yok. Kısacası kullanımı kolay ve işlevselliği yüksek bir video eklentisi.

AllVideos - Joomla video eklentisi - İndir


6. VirtueMart - Sanal Mağaza Bileşeni
Geçen yıl 4. sırada olan bileşen bu yıl 6. sıraya düşmüş durumda. Ancak yakın zamanda yayınlanan 2.0 versiyonu ve Joomla 1.5, 1.6, 1,7 tam uyumlu hale gelmesi ile yukarılara tırmanacak gibi görünüyor.
Sanal mağaza kurmak istiyorsanız ve sanal mağaza bileşenleri içerisinde en iyisini, en kullanışlısını, en geniş kapsamlısını kullanayım diyorsanız bu bileşen sizin işinizi görecek durumdadır. Ürünlerinizi en iyi şekilde tüm özelliklerine göre sergileyebileceğiniz , onlien alış veriş yaptırabileceğiniz, Türk bankalarının sanal poslarını entegre edebileceğiniz bir sistem. Sayısızca teması ve dil desteği de bulunan bu bileşen alış veriş sitesi kurmak isteyenlerin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak mahiyettedir. Bileşenle birlikte modüllerini de kendi sitesinden indirebilirsiniz. Kategori menü modülü, ağaç menü modülü, açılır menü modülü, son eklenen ürünler modülü, popüler ürünler modülü vb. bir çok modülle birlikte gelen bu bileşen mağazanızı internet dünyasına taşıyacak ve etkin kullandığınız taktirde kazancınıza kazanç katacaktır.

VirtueMart - İndir
VirtueMart - Dil Dosyalarını İndir
VirtueMart - Temaları


7. JEvents - Etkinlik Bileşeni
Geçen yıl 5. sırada olan bileşen bu yıl 7. sıraya düşmüş durumda. Ancak yine de alanında en çok kullanılan bileşenlerden biridir. Joomla sitenizde etkinlikler bölümüne ihtiyacınız varsa bu bileşen işinizi görecektir. Modülleri ile birlikte gelen bu bileşen sayesinde İsterseniz kendi kişisel etkinliklerinizi, isterseniz okulunuz, kurumunuz, klübünüzün etkinliklerini isterseniz konferans, sempozyum, seminer gibi ulusal veya uluslararası etkinlikleri yayınlayabilirsiniz. Bileşenin fonksiyonalrı arasında farklı kriterlere göre arama, sorgulama vb.uygulamalar da mevcuttur.

JEvents - Etkinlik bileşenini indir


8. Exposé bridge
Her geçen gün popülaritesi düşmekte olan bir bileşen. Bunun en büyük sebebi de Joomla 1.5, 1.6, 1.7 ile tam uyumlu olmaması. Belki bu eksiklik giderilirse eski popülaritesini kazanabilir.
http://www.slooz.com/trinkets.php site üzerindeki resimlerinize bağlantı kurarak bu resimleri sitenizde yayınlamanıza olanak sağlayan bir köprü bileşenidir. Bu bileşen sayesinde fotograflarınızı farklı şekillerde listeleyebilir, slaytlar halinde ziyaretçilerinizde sunabilirsiniz.

Exposé bridge - İndir


9. Simple Image Gallery
Sitenize içerik eklediğinizde içeriklerinizle beraber resim/albüm yayınlamak istiyorsanız bu eklenti (plugin) işinizi görecektir. Bu eklenti sadece içeriklerinizle beraber albüm kullanmanıza değil bir çok popüler bileşenle birlikte de kullanılabilmektedir. Mesela K2, Community Builder

Simple Image Gallery - Demo
Simple Image Gallery - İndir


10. GTranslate
Bu modül sayesinde sitenizi 50'den fazla dile çevirebilirsiniz. Google Translate (gtranslate.com) sistemini kullanarak tercüme işlevini gerçekleştiren bu modül Joomla'nın en popüler 10 eklentisi arasındaki tek modül. Diyebiliriz ki Joomla kullanıcılarının en çok kullandığı modül budur. Modülü yükledikten sonra admin panelden sitenizin tercümesini yapmasını sitediğinzi dilleri aktif edebilir istemediklerinizi pasif hale getirebilirsiniz.

GTranslate - Demo

GTranslate - İndir


Arkadan gelen eklentiler ise şöyle:
Phoca Gallery - Foto GAleri Bileşeni İndir

Akeeba Backup - Joomla yedekleme, taşıma programı

Googlemaps Plugin - Google Haritası Eklentisi İndir

Googlemaps Plugin - Demo

Sobi2 - Dizin Bileşeni İndir

ChronoForms - Form oluşturma bileşeni indir

Joom!Fish - Tercüme bileşeni indir

Ozio Gallery - Flash galeri bileşeni indir

joomlaXplorer - Dosya yönetimi bilşeni indir

sh404SEF - Seo eklentisi indir

JCal Pro - Etkinlik takvimi indir




Top